Internet Explorer 11 pentru Windows 7 este disponibil pentru descărcare

Internet Explorer 11 pentru Windows 7 este disponibil pentru descărcare

Microsoft a lansat ieri seară versiunea finală a browser-ului Internet Explorer 11pentru Windows 7. Aceasta soseşte la doar trei săptămâni de la debutul oficial Internet Explorer 11, care a avut loc odată cu lansarea actualizării Windows 8.1, compania onorându-şi astfel promisiunea de a nu mai întârzia nejustificat de mult cu actualizările pentru sistemele de operare mai vechi precum în cazul versiunii anterioare.

Internet Explorer 11 pentru Windows 7 a fost disponibil sub forma unei versiuni Developer Preview începând cu luna iulie, produsul fiind actualizat la stadiul Final Preview în luna septembrie. Noul browser Microsoft şi-a făcut debutul oficial în momentul lansării Windows 8.1, făcând parte din acesta, iar Windows 7 poate fi şi el actualizat acum.

Internet Explorer 11 nu aduce prea multe schimbări de interfaţă comparativ cu versiunea anterioară, schimbările importante având loc în interior. Astfel, noul produs Microsoft se laudă cu performanţe JavaScript mult mai bune, suport pentru accelerarea hardware WebGL, decodarea hardware a formatului JPEG, suport HTML 5 îmbunătăţit cu mod Full Screen, drag and drop sau prefetch, streaming media mai bun şi instrumente mai bune pentru dezvoltatorii Web.

Internet Explorer 11 pentru Windows 7 este identic cu versiunea inclusă în Windows 8.1, oferind acelaşi control tactic îmbunătăţit, consum mai bine optimizat de resruse şi suport pentru rezoluţii mari. În mod curios, acesta nu include suportul pentru protocolul de compresie HTTP SPDY dezvoltat de Google, care este prezent în versiunea  pentru Windows 8.1.

La fel ca versiunea anterioară, Internet Explorer 11 nu va fi disponibil pentru nici un sistem de operare Microsoft mai vechi decât Windows 7 sau Windows Server 2008 R2. Noul produs poate fi descărcat manual, actualizările automate urmând să devină disponibile în săptămânile următoare şi vor începe cu cei care au deja instalate versiunile Preview. Internet Explorer 11 nu va fi disponibil utilizatorilor Windows 8, aceştia putând face pasul la noua versiune doar prin instalarea actualizării gratuite Windows 8.1

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News