iOS 10 adoptat de peste jumătate dintre utilizatori

12.10.2016
iOS 10 adoptat de peste jumătate dintre utilizatori

Păstrând tradiţia, iOS 10 este din nou unul dintre cele mai rapid adoptate sisteme de operare din lume. Apple a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre dispozitivele sale mobile active au trecut la noua versiune, unul dintre motivele pentru care acest lucru este posibil fiind suportul pentru multe dispozitive lansate în urmă cu mai mult de doi ani. Cu toate acestea, încă mai există destul de mulţi utilizatori de iOS 9 şi „câţiva” care au rămas la o versiune mai veche.

Informaţiile furnizate de Apple spun că 54% dintre utilizatorii de dispozitive cu iOS au trecut la varianta 10 a sistemului de operare şi că 38% încă folosesc iOS 9. Restul de 8% au rămas în continuare pe o versiune mai veche, însă motivul ar putea fi faptul că respectivele smartphone-uri sau tablete nu mai primesc actualizări, fiind deja prea vechi.

Informaţiile sunt colectate prin intermediul AppStore, iar cifra pare să fie mai scăzută decât au sugerat companiile de monitorizare care au estimat că două treimi dintre utilizatori au făcut deja tranziţia. Odată cu iOS 10, utilizatorii de iPhone 4S au fost lăsaţi în urmă, alături de cei care folosesc în continuare tablete iPad Mini din prima generaţie şi iPad 3.

În comparaţie, luna trecută, doar 20% dintre utilizatorii activi de Android trecuseră la versiunea 6.0 Marshmallow a sistemului de operare Google, lansat în urmă cu aproape un an. Motivul pentru această diferenţă este faptul că Google lasă actualizările de software în mâinile producătorilor şi operatorilor telecom, care pot întârzia cu multe luni după lansare oficială, iar în general opresc suportul software după doi ani de la lansarea dispozitivelor pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult