iOS 11 ar putea aduce videoconferinţe prin FaceTime

23.01.2017
iOS 11 ar putea aduce videoconferinţe prin FaceTime

Sistemele de operare iOS şi Android încep să devină din ce în ce mai similare, oferind acces la funcţii şi aplicaţii similare, însă Apple în continuare beneficiază de câteva avantaje sub forma de servicii de comunicare uşor de folosit. iMessage este una dintre acestea, care pune direct în aplicaţia de mesagerie un client de chat prin internet foarte robust, iar FaceTime asigură accesul la apeluri video de pe orice dispozitiv Apple, prin internet. Se pare însă că iOS 11 va aduce o îmbunătăţire a celui din urmă.

De la lansarea FaceTime, odată cu iOS 4, serviciul a oferit doar posibilitatea de a porni apeluri video între doi interlocutori. În încercarea de a concura cu servicii rivale precum Skype şi Google Hangouts, Apple ar putea implementa teleconferinţe cu mai mulţi utilizatori simultan. Informaţiile despre această capabilitate vin de pe site-ul The Verifier, care susţine că surse apropiate de dezvoltarea serviciului FaceTime ar raporta implementarea noilor funcţii.

Se pare că limita superioară va fi cinci interlocutori simultan, iar apelurile vor putea fi iniţiate chiar din căsuţele de chat în grup de pe iMessage. Întrucât în iOS 10, Apple a pus accentul pe îmbunătăţirea iMessage, în iOS 11 FaceTime va fi serviciul care va primi acelaşi tratament. Momentan aceste informaţii nu pot fi verificate, iar The Verifier nu are o tradiţie în raportarea de informaţii despre produse Apple înainte de confirmarea lor oficială.

Cu toate acestea, informaţiile despre iOS 11 vor fi cu siguranţă lansate la începutul verii, în cadrul conferinţei anuale WWDC, unde Apple lansează versiunea beta a sistemului de operare, pentru a pregăti dezvoltatorii de versiunea finală din toamnă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult