iOS 11 ar putea renunţa la suportul pentru aplicaţii pe 32 de biţi

02.02.2017
iOS 11 ar putea renunţa la suportul pentru aplicaţii pe 32 de biţi

Noul update 10.3 de iOS în variantă beta include un mesaj de avertizare care sugerează că următoarele versiuni ale sistemului de operare pentru mobile de la Apple va renunţa la suportul pentru aplicaţii pe 32 de biţi. Compania a impus încă din iunie 2015 ca toate aplicaţiile noi să ofere suport pentru instrucţiuni pe 64 de biţi, inclusiv noile actualizări lansate după această dată.

Cei care au instalat iOS 10.3 beta au descoperit un mesaj la pornirea unor aplicaţii mai vechi, care sunt dezvoltate pe 32 de biţi. Mesajul avertizează că versiunile viitoare ale sistemului de operare nu vor mai putea rula aceste aplicaţii, întrucât nu au fost aduse la zi de către dezvoltatori. Acest lucru sugerează şi faptul că iOS 11 nu va mai oferi suport pentru dispozitivele care au procesoare cu instrucţiuni pe 32 de biţi, ceea ce înseamnă că va funcţiona doar pe modele de iPhone de la 5S în sus.

Deja din iOS 10, aplicaţiile pe 32 de biţi afişau un mesaj care spunea că acestea ar putea funcţiona mai lent decât cele actualizate la 64 de biţi, însă în ciuda mesajului, performanţa nu părea să fie afectată. Vestea proastă este că aplicaţiile care nu au primit atenţie din partea dezvoltatorilor în ultimii doi ani ar putea să nu mai funcţioneze pe dispozitivele mai noi, care fac trecerea la iOS 11 sau care se lansează cu noul sistem de operare din fabrică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult