iOS 8 instalat pe 46% dintre dispozitivele Apple

23.09.2014
iOS 8 instalat pe 46% dintre dispozitivele Apple

Primele informaţii despre rata de adopţie pentru noua versiune de iOS nu erau foarte îmbucurătoare pentru Apple. În primele 24 de ore, doar 17% din numărul total de utilizatori de dispozitive compatibile aveau instalat iOS 8, restul rulând în continuare vechile versiuni. Ei bine, acest procent a crescut semnificativ între timp.

La numai cinci zile de la lansarea oficială, Apple anunţă că 46% dintre utilizatorii de iOS au trecut la varianta cu numărul 8. iOS 7 conduce clasamentul în continuare, cu 49%, însă acest procent scade în fiecare zi. Restul de 5% dintre dispozitive rulează variante mai vechi ale sistemului de operare Apple, ai căror utilizatori au ales să nu instaleze ediţiile mai recente, sau al căror suport software a încetat.

Numărul acesta este mai impresionant, având în vedere că săptămâna trecută, înainte de lansarea lui iOS 8, peste 90% dintre utilizatorii activi de dispozitive Apple aveau iOS 7 instalat. Motivul principal pentru care noul sistem de operare nu a fost adoptat atât de repede în prima zi a fost nevoia de mult spaţiu de stocare liber, mulţi utilizatori fiind nevoiţi să steargă conţinut de pe telefon pentru a-l instala.

Nici nu este de mirare că dezvoltatorii au adus deja cele mai populare aplicaţii la zi prin actualizări care adaugă funcţionalitate nouă, disponibilă doar pe iOS 8, sau suport oficial pentru rezoluţiile noilor modele de iPhone. În contrast, cea mai recentă variantă de Android, 4.4 KitKat, a atins un procent de 40% din dispozitivele active de pe piaţă în nouă luni. Multe dintre dispozitive încă sunt programate să primească update la varianta actuală a sistemului de operare, deşi suntem foarte aproape de lansarea următoarei versiuni: Android L.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult