Mai puţin bloatware de la Google pe dispozitivele Android OEM

21.08.2015
Mai puţin bloatware de la Google pe dispozitivele Android OEM

Google obligă dezvoltatorii de hardware care aleg să instaleze pe dispozitivele lor sistemul de operare Android cu suport pentru Google Play să adauge o suită destul de mare de aplicaţii proprietare. În curând însă, colecţia de aplicaţii Google va fi micşorată, o parte dintre aplicaţii fiind scoase de pe lista obligatorie. Este vorba despre eliminarea aplicaţiilor cel mai rar folosite de către utilizatori, printre care se regăseşte şi reţeaua de socializare Google+.

Smartphone-urile care vor fi lansate în viitorul apropiat nu vor mai trebui să ofere de la început aplicaţiile Google+, Google Play Books, Play Games şi Newsstand. Cei care le vor simţi lipsa vor putea în continuare să le descarce de pe Play Store şi să le folosească în mod normal. De altfel, eliminarea acestor aplicaţii aduce de la sine şi un avantaj la prima impresie minor, însă foarte important pentru dispozitive mai ieftine: spaţiu în plus de stocare pe partiţia principală.

Probabil cu timpul, Google va renunţa la instalarea obligatorie unei suite atât de cuprinzătoare de aplicaţii. În timp ce servicii precum Maps, YouTube, Chrome şi Drive ar putea fi utile tuturor utilizatorilor de Android, altele, mai puţin cunoscute precum Hangouts ar putea fi trecute pe lista de „opţionale”. Toate aplicaţiile Google se găsesc oricum în Play Store, aşa că instalarea lor nu ar fi un mare inconvenient.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult