Microsoft a dezvăluit cerinţele de sistem pentru Windows 10 Spring Creators Update

10.04.2018
Microsoft a dezvăluit cerinţele de sistem pentru Windows 10 Spring Creators Update

Disponibil oficial începând de astăzi, noua actualizare pentru Windows 10 vine cu propriile cerinţe de sistem, care din fericire lasă marje confortabile chiar şi PC-urilor de generaţie mai veche.

Cu nume de cod Redstone 4, Windows 10 Spring Creators Update aduce câteva funcţii noi, cum ar fi un Timeline în care putem găsi istoricul activităţilor desfăşurate în faţa PC-ului, suport HDR extins, Game Bar, modul Diagnostic Data Viewer, optimizări pentru interfaţa Fluent Design şi o versiune îmbunătăţită a serviciului Cortana de asistenţă prin comandă vocală.

Potrivit listei oficiale cu cerinţele de sistem, Windows 10 Spring Creators Update poate fi instalat pe orice sistem PC echipat cu 1GB memorie RAM în cazul versiuni pe 32biţi a sistemului de operare, sau 2GB RAM pentru ediţia pe 64biţi. Procesorul trebuie să atingă frecvenţa de minim 1GHz, ecranul să suporte în mod nativ cel puţin rezoluţia 800×600 pixeli iar interfaţa grafică să suporte API-ul Direct X9, sau mai recent. O altă cerinţă este prezenţa unei conexiuni la internet.

Anumite facilităţi, cu ar fi tehnologia Windows Hello pentru recunoaştere facială şi funcţionalitatea Windows Mixed Reality necesită hardware specializat, disponibil doar la anumite PC-uri de generaţie recentă.

Deşi pare modest, pragul impus asupra cerinţelor de sistem este de ajuns doar pentru instalarea sistemului de operare, folosirea unui banal web browser ca Mozilla Firefox sau Google Chrome epuizând rapid memoria RAM. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre cerinţa de 16GB/20GB spaţiu de stocare disponibil, care nu lasă loc pentru instalarea altor aplicaţii şi patch-uri pentru remedierea diverselor probleme ale sistemului de operare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult