Microsoft a lansat o alternativă la Here Maps

18.03.2016
Microsoft a lansat o alternativă la Here Maps

Vestea că Here Maps va opri suportul pentru Windows 10 nu i-a lovit atât de tare pe cei de la Microsoft pe cât ne aşteptam. Cu siguranţă vestea nu a fost o surpriză pentru companie, întrucât Here a dezvăluit că nu va dezvolta noi versiuni în urma presiunilor, întrucât compatibilitatea cu variantele vechi, pentru Windows 8.1 va fi oprită. Ca alternativă la Here Maps, Microsoft a lansat o actualizare pentru aplicaţia Maps din Windows 10 care adaugă funcţii noi, similare cu soluţia Here.

În primul rând, căutarea în cadrul aplicaţiei este acum mult mai avansată. Rezultatele vor oferi hoteluri, restaurante şi diverse rute către acestea, alături de informaţii detaliate. De asemenea, locurile favorite marcate pe hartă vor fi vizibile chiar şi în modul offline. Funcţiile pentru navigaţie au fost de asemenea îmbunătăţite, însă în continuare nu se poate compara cu ceea ce oferă Here Maps în acest moment.

Cu toate acestea, mai durează până publicul larg va pune mâna pe această versiune a aplicaţiei. Microsoft a lansat momentan doar o versiune de test, disponibilă membrilor programului Insiders. Este destul de clar însă că aplicaţia va ajunge foarte curând pe toate dispozitivele compatibile, întrucât Here va scoate de pe magazinul Windows toate aplicaţiile de hărţi proprietare pe 29 martie. Cu siguranţă, Microsoft îşi doreşte să aibă o alternativă pregătită pentru utilizatori înainte de această dată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult