Microsoft a lansat un nou build Windows 10 for phones

22.04.2015
Microsoft a lansat un nou build Windows 10 for phones

Lansată purtând numărul de build 10051, a doua versiune Windows 10 Technical Preview for phones a fost retrasă la scurt timp după descoperirea unor probleme care lăsau nefuncţionale anumite modele de telefoane Lumia. Microsoft corectează însă greşeala lansând o nouă versiune de test, conţinând optimizări pentru stabilitate şi noi funcţii care pot fi activate.

Numerotată build 10052, noua versiune este oferită ca actualizare automată pentru dispozitivele echipate deja cu una dintre versiunile mai vechi Windows 10 Technical Preview for phones, putând fi descărcată în urma unei simple verificări a meniului de actualizare a telefonului.

Microsoft a lansat un nou build Windows Phone 10 for phones

Utilizatorii înscrişi în programul Windows Insider Fast Track nu ar trebui să aştepte progrese majore în ce priveşte includerea de funcţii noi, efortul depus pentru realizarea acestui build fiind concentrat în principal pe remedierea problemelor semnalate până acum:

  • Profilul Flight mode este funcţional şi poate fi activat
  • Conexiunile de date pot fi oprite, la nevoie
  • A fost remediată o eroare prin care setările MMS erau pierdute după actualizarea de la build 9941
  • A fost remediată o eroare care împiedica descărcarea de tastaturi şi pachete lingvistice opţionale.
  • A fost remediată o problemă în aplicaţia pentru camera foto, care împiedica compunerea corectă a imaginilor pe telefoane din seria Lumia 1020.

Microsoft a decis retragerea build-ului 10051 pentru telefoanele Lumia 520, Lumia 525 şi Lumia 526 (variantă adresată pieţei chineze), acuzând probleme ce apar atunci când utilizatorii încearcă să revină la versiunea stabilă Windows Phone 8.1 cu ajutorul Windows Phone Recovery Tool. Operaţiunea eşuează pe dispozitivele menţionate, acestea devenind nefuncţionale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult