Microsoft a lansat Xim, o metodă simplă de photosharing pentru grupuri

09.10.2014
Microsoft a lansat Xim, o metodă simplă de photosharing pentru grupuri

Microsoft Research a realizat o nouă aplicaţie pentru platforme mobile numită Xim, care oferă o soluţie pentru o problemă pe care nici nu ştiam că o avem. Este vorba despre o aplicaţie care crează un slideshow temporar de imagini, care poate apoi fi împărtăşit cu prietenii şi controlat de pe un singur dispozitiv.

Practic, folosind Xim, nu mai trebuie să aduni mai mulţi oameni în jurul unui telefon pentru a viziona fotografii. Fiecare accesează un link şi urmăreşte acelaşi conţinut în timp real. Aplicaţia este disponibilă pe Windows Phone, Android şi iOS şi este necesară doar pentru cel care realizează respectivul slideshow, restul putând accesa albumul direct din browser. Cei care au aplicaţia însă, pot adăuga imagini în listă pentru a fi accesate de toţi ceilalţi participanţi la vizionare.

Xim oferă posibilitatea de a adăuga până la 50 de imagini într-un album, folosind ca sursa fie folderul de imagini de pe telefon, fie Facebook, Instagram sau Dropbox. Acestea sunt apoi urcate pe serverele Microsoft, unde sunt disponibile pentru o perioadă limitată. După expirarea timpului destinat vizionării, acestea sunt şterse de pe servere. La capitolul control, trecerea de la o imagine la alta, zoom-ul şi scroll-ul prin imagini se face aproape simultan pe toate dispozitivele, iar toţi utilizatorii pot avea control simultan asupra imaginilor.

Această aplicaţie este de departe cea mai interesantă metodă de a privi imagini pe mobil alături de un grup de persoane şi poate avea şi avantaje la capitolul intimitate.Link-ul ajunge doar la persoanele alese de utilizator, iar după un timp dispar. În plus că nu mai trebuie să dai telefonul din mână în mână, micşorând riscul să fie accesate alte imagini decât cele pe care doreşti să le arăţi. Găsiţi link-uri de download pentru toate cele trei platforme pe site-ul oficial Xim.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult