Microsoft ar putea oferi update la Windows 10 pentru unele smartphone-uri lansate cu sistem Android

25.02.2016
Microsoft ar putea oferi update la Windows 10 pentru unele smartphone-uri lansate cu sistem Android

Într-o nouă încercare de a spori cota de piaţă foarte redusă de care se mai bucură platforma Windows Phone, Microsoft ar putea oferi pachete de actualizare la Windows 10 şi pentru unele modele smartphone foarte populare, lansate iniţial cu sistemul de operare Android.

Mişcarea ce ar trebui să fie o surpriză este anunţată deja în unele zvonuri. Potrivit informaţiilor lansate de surse apropiate companiei din Redmond, lista telefoanelor care vor primi ROM-uri oficiale pentru instalarea sistemului Windows 10 va include noul vârf de gamă Xiaomi Mi 5 şi predecesorul Xiaomi Mi 4, respectiv modelele OnePlus 2 şi OnePlus 3 lansate de compania cu acelaşi nume.

În mod paradoxal, pachetele de actualizare la Windows 10 adresate unora dintre modelele smartphone lansate oficial cu această platformă se lansă încă aşteptate, punând sub semnul întrebării capacitatea echipei Microsoft de a realiza programul de lansări propuse într-un interval de timp rezonabil. Cert este că o diversitate mai mare de telefoane mobile compatibile cu platforma Windows 10 nu poate fi decât un lucru bun, cu condiţia ca şi utilizatorii de Android luaţi în vizor să fie dispuşi să părăsească ecosistemul Google în favoarea celui promovat de Microsoft.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult