Microsoft are noi parteneri: Office, OneDrive şi Skype vor fi preinstalate pe tabletele LG şi Sony

27.05.2015
Microsoft are noi parteneri: Office, OneDrive şi Skype vor fi preinstalate pe tabletele LG şi Sony

Microsoft nu a reuşit să devină un jucător important pe piaţa sistemelor de operare pentru terminale mobile, platforma Windows Phone bucurându-se într-adevăr de locul trei în topul popularităţii, dar poziţionându-se la mare distanţă de liderii Android şi iOS. Dacă utilizatorii nu vin, trebuie să alergi tu după ei, iar compania a depus eforturi susţinute pentru lansarea produselor sau serviciilor pe platformele rivale şi a semnat ocazional şi parteneriate prin care s-a asigurat că acestea vor ajunge preinstalate pe tabletele sau telefoanele comercializate de către unii producători.

În acest moment, Microsoft are în portofoliul său peste treizeci de aplicaţii pentru platformele Android şi iOS, lista acestora incluzând de la mici utilitare precum Remote Desktop sau Office Lens până la produsele importante precum Office, Skype sau OneDrive. Conform informaţiilor recente, acest portofoliu de produse se va extinde în continuare, iar Microsoft vrea să se asigure că eforturile nu sunt zadarnice şi că aplicaţiile sale sunt vizibile şi accesibile.

Într-un anunţ făcut pe blogul companiei, Microsoft a dezvăluit că a semnat un parteneriat cu 20 de companii în virtutea căruia suita Office şi aplicaţiile Skype şi OneDrive vor fi instalate pe tabletele comercializate de aceştia. Lista cuprinde doi parteneri mari care vor oferi acoperire internaţională, aceştia fiind LG şi Sony, şi optsprezece parteneri de mai mică anvergură care vor asigura prezenţa locală mai activă pe pieţele din zona EMEA, Statele Unite, Germania, Brazilia, Argentina, Mexic şi China. Printre aceştia din urmă, singurul nume care este probabil cunoscut utilizatorilor din România este Prestigio.

Microsoft vrea să se asigure astfel că serviciile sale sunt la îndemâna utilizatorilor, încercând astfel să-şi atragă noi clienţi şi eventuale noi surse de venituri pentru din ce în ce mai prospera sa divizie de servicii consumer online. Toate cele trei produse susmenţionate oferă acces gratuit, însă Microsoft speră că cei care vor folosi Office, Skype sau OneDrive vor deveni într-o bună zi clienţi plătitori pentru Office 365 sau extra-serviciile de comunicaţie şi stocare.

Acest parteneriat nu este primul de această natură. Acum două luni, Microsoft a anunţat că a semnat un parteneriat similar cu compania Samsung, iar acesta a fost urmat în scurtă vreme de un altul pe a căror listă de parteneri figurau Dell şi Pegatron, precum şi alte opt companii capabile să asigure o prezenţă locală în Turcia, Rusia, Italia, Canada, Portugalia, Pakistan şi câteva ţări din Africa.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News