Microsoft Garage lansează Picturesque un nou ecran de pornire pentru Android

03.02.2015
Microsoft Garage lansează Picturesque un nou ecran de pornire pentru Android

Divizia Microsoft Garage a lansat o nouă aplicaţie pentru Android numită Picturesque.  Aceasta înlocuieşte ecranul de pornire de pe orice smartphone Android compatibil, asemeni Next Lock Screen, lansat anul trecut tot de Microsoft, însă de data aceasta accentul nu este pus pe productivitate. Picturesque doreşte să ofere utilizatorilor acces rapid la conţinut multimedia, servicii online şi notificări.

După cum era de aşteptat, Picturesque foloseşte servicii Microsoft pentru a conecta utilizatorii la internet. De exemplu, ecranul de pornire va primi imagini de fundal prin intermediul serviciului Bing daily image. În cazul în care nu îţi place imaginea de astăzi poţi să alegi oricare imagine din ultimele şase zile sau una aleatorie prin simpla mişcare a telefonului (shake). Bing este utilizat şi pentru căutări direct de pe ecranul de pornire, putând naviga pe internet chiar şi fără a mai debloca ecranul. Dacă aceasta este o funcţie care vă interesează, nu există foarte multe alternative atât de bine implementate.

Picturesque integrează şi widget-uri precum News, care oferă la prima vedere doar titlurile ştirilor importante, putând afişa întregul text cu doar o atingere, sau Weather, care afişeasă temperatura în funcţie de geo-locaţie. O atingere lungă oferă acces la prognoza pe următoarele zile. Notificările sunt afişate în permanenţă şi pot oferi acces rapid la apeluri şi mesaje primite cu opţiunea de a apela sau a trimite mesaje direct. Alte funcţii notabile sunt calendarele regionale, care afişează sărbătorile legale şi alte evenimente importante în funcţie de ţara în care locuieşti, cât şi acces la alte funcţii precum aplicaţia de cameră foto sau butoane rapide pentru WiFi, Bluetooth, volum, luminozitate şi lanternă.

Noua aplicaţie Microsoft Garage este disponibilă pe Google Play Store şi poate fi descărcată gratuit. Este destul de clar că publicul ţintă este utilizatorul de rând, care ar dori să aibă acces la informaţii utile pe ecranul de pornire, care nu este interesat atât de mult de productivitatea oferită de Next Lock Screen. Curios însă faptul că aceste funcţii nu se regăsesc şi pe Windows Phone, platforma mobilă proprietară a companiei.

Descarcă Picturesque din Google Play Store

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult