Microsoft lansează interfaţa Outlook pentru ceasurile Android Wear

06.06.2016
Microsoft lansează interfaţa Outlook pentru ceasurile Android Wear

Microsoft pare să fie unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software pentru platforma Android, lansând multe aplicaţii pentru serviciile sale, cât şi alternative la ecranul de blocare şi la interfaţa standard a platformei de la Google. Se pare că următoarea ţintă a companiei este Android Wear, sistemul de operare dedicat accesoriilor inteligente. După lansarea aplicaţiei Outlook cu suport nativ pentru ceasuri inteligente cu Android, compania lansează o interfaţă completă pentru acestea, centrată în jurul serviciului său de e-mail.

Noul Android Wear Watch Face va schimba aspectul interfeţei de ceas a dispozitivelor pe care este instalat. Acesta este integrat în Outlook pentru Android Wear, instalarea sa constând practic în actualizarea aplicaţiei deja instalate. Avantajele utilizării acestui mod de operare este că nu mai este necesară navigarea către aplicaţia Outlook pentru a verifica cele mai recente mesaje din căsuţa de mesaje sau evenimentele plănuite din calendar. Acestea sunt vizibile pe ecran tot timpul, alături de ora exactă şi de dată.

Desigur, aplicaţia încă poate fi accesată separat, oferind funcţionalitate mult mai avansată, iar cei care au nevoie să scrie mesaje mai lungi probabil că vor folosi smartphone-ul, tableta sau un PC. Interfaţa de ceas Outlook vine cu opţiuni de personalizare în mai multe culori, pentru a se potrivi cu majoritatea ceasurilor inteligente cu Android Wear de pe piaţă, cât şi cu stilul fiecărui utilizator în parte.

Citeşte şi Microsoft Arrow, un nou launcher pentru Android inspirat de iOS 9

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult