Microsoft Midori, sistemul de operare secret al lui Bill Gates

02.07.2008
Microsoft Midori, sistemul de operare secret al lui Bill Gates

Windows XP tocmai a fost trecut pe linia moartă acum câteva zile. Windows Vista are mai multe bube decât un copil bolnav de vărsat de vânt. Iar Windows 7 mai are un an sau doi până va fi gata. La această răscruce de 3 sisteme de operare, iată că apare şi un al patrulea. Se numeşte Microsoft Midori şi a fost top secret până zilele acestea când informaţia a răsuflat în presă.

Confom unor interni Microsoft insuficient de curajoşi pentru a-şi da numele, Midori este un sistem de operare alternativ, nu o viitoare versiune de Windows. Deşi unii tind să creadă că este vorba de Windows 8, Midori va fi un al doilea sistem de operare Microsoft, comercializat în paralel cu Windows.

Midori este (mai bine zis va fi) rezultatul unui proiect secret Microsoft cunoscut drept Singularity. Proiectul Singularity are ca scop crearea de la 0 a unui nou sistem de operare, cu un nou Microkernel, un nou manager de procese şi un nou manager de alocare a resurselor. Midori este numele de cod al sistemului de operare rezultat din concluziile trase în cadrul proiectului Singularity.

Microsoft Midori este deocamdată în stadiu incipient. Este prea devreme să vorbim de funcţii sau de interfaţa grafică. Este însă clar că vom mai avea mult de aşteptat până când Microsoft Midori va vedea lumina zilei.

Blue Sceen of Death

Urmărește Go4IT.ro pe Google News