Microsoft prezintă Spotlight, noul Lock Screen din Windows 10, cu pagină Bing şi reclame incluse

Microsoft a dezvăluit o nouă versiune a meniului lock screen pentru dispozitive cu Windows 10, care îşi modifică aspectul în timp şi afişează conţinut în funcţie de preferinţele utilizatorilor.

Disponibil deocamdată opţional, noul lock screen aduce în faţă pagina de start a Bing, redată peste imaginea de fundal alături de mai multe hot spot-uri cu informaţii utile, activate la interacţiunea prin comenzi touch sau folosind cursorul mouse-ului. Imaginea de fundal este înlocuită automat cel puţin odată pe săptămână, păstrând astfel impresia de prospeţime.

Cât despre hot spot-urile incluse în lock screen, acestea pot afişa recomandări pentru cum să folosim mai eficient Windows 10 şi sugestii cu aplicaţii de descărcat. Un fel de reclame deghizate, sugestiile cu aplicaţii sunt intercalate cu alte informaţii utile afişate pe ecran.

Microsoft prezintă Spotlight, noul Lock Screen din Windows 10, cu pagină Bing şi reclame incluse

Botezat Windows Spotlight, noul lock screen va ajuta utilizatorii începători să se familiarizeze cu Windows 10. Spre exemplu, unui utilizator care tocmai a achiziţionat un nou PC cu sistem Windows 10 i-ar putea fi recomandat să încerce asistentul cu suport pentru comandă vocală Cortana, ecranul Spotlight modificând imaginea de fundal şi afişând mai multe informaţii despre cum funcţionează Cortana. În schimb, utilizatorii de tablete care încă nu au experimentat stylus-ul din dotare ar putea fi îndrumaţi să instaleze aplicaţia Fresh Paint şi să-şi testeze aptitudinile pentru desenat. În timp, selecţiile de recomandări vor include şi aplicaţii non-Microsoft, deschizând utilizatorilor întregul ecosistem de aplicaţii Windows.

Sugestiile de aplicaţii nu sunt limitate la meniul Spotlight, un slot cu recomandări fiind prezent şi în Start Menu, oferind utilizatorilor ocazia să descopere aplicaţii noi. Menite să capteze atenţia, imaginile de fundal actualizate periodic au rolul de a convinge utilizatorii să nu renunţe la Spotlight, deranjaţi de reclamele deghizate în sugestii mai mult sau mai puţin utile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult