Microsoft se reorganizează. Diviziile Windows şi Devices se unesc

18.06.2015
Microsoft se reorganizează. Diviziile Windows şi Devices se unesc

Odată cu încheierea anului fiscal al Microsoft, Satya Nadella, CEO-ul companiei, a anunţat o serie de permutări în cadrul conducerii diverselor departamente interne. Câteva dintre persoanele cu funcţii importante vor părăsi Microsoft, în timp ce altele vor primi funcţii mai importante, iar întregi divizii care erau până în prezent separate vor fi unite pentru a eficientiza colaborarea dintre ele. Scopul final este realizarea de produse într-un ritm mai rapid, cu hardware care să se potrivească mai bine cu software-ul realizat de divizia Windows.

Astfel, Terry Myerson, cel care conducea echipa Windows va primi responsabilitate mai mare. Acesta este pus în fruntea diviziei Windows and Devices Group, sub care operează atât dezvoltarea de software, cât şi cea de hardware. Aceasta include sistemul de operare Windows, alături de liniile de produse Lumia, Xbox, Surface, Surface Hub şi Xbox. Având în vedere că toate aceste dispozitive vor rula în viitorul apropiat Windows 10, această decizie nu este deloc surprinzătoare, toate făcând parte practic din marea familie de dispozitive Microsoft. Din păcate însă pentru Stephen Elop, cel care a adus divizia Lumia (fostă Nokia) în braţele companiei, promovarea lui Myerson rezultă în concedierea lui, întrucât funcţia sa de leader peste dispozitivele mobile devine redundantă.

Scott Guthrie primeşte de asemenea noi responsabilităţi. Acesta conducea divizia de servicii cloud din cadrul Microsoft, iar acum primeşte şi cârma echipei Microsoft Dynamics, o suită de servicii dedicată companiilor.  Consecinţa este că actualul leader Kirill Tatarinov va fi concediat din aceleaşi motive pentru care Elop nu va rămâne în cadrul companiei. Microsoft Dynamics are deja o nouă conducere şi nu sunt necesari doi leaderi peste o singură divizie.

Ceva similar se întâmplă şi în cadrul diviziilor Applications and Services Group. Qi Lu primeşte în plus conducerea echipei care dezvoltă aplicaţii pentru educaţie, lucru care rezultă în eliminarea lui Eric Rudder din ecuaţie. Acesta din urmă a ţinut diferite funcţii în cadrul Microsoft în ultimii 25 de ani. În cele din urmă Mark Penn, fost politician şi Chief Strategy Officer al companiei va pleca pentru a urmări alte oportunităţi.

Ce rămâne însă este un Microsoft mai unit, cu o organizare mai eficientă, care ar trebui să ducă la o mai bună comunicare între divizii. Staya Nadella crează astfel o imagine proprie a companiei, care totuşi nu deraiază planurile deja existente pentru software şi hardware. Lansarea Windows 10 este iminentă, iar planurile pentru produsele Xbox şi Lumia nu par să fie în niciun fel limitate de noile schimbări. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult