Microsoft testează live tile-uri interactive pentru platforma Windows

14.04.2014
Microsoft testează live tile-uri interactive pentru platforma Windows

În loc de icon-uri, interfaţa sistemelor de operare Windows 8 şi Windows Phone are la bază tile-urile, pătrate şi dreptunghiuri de diferite dimensiuni ce pot iniţia o aplicaţie sau o funcţie. Unele dintre ele sunt considerate Live Tile-uri, afişând utilizatorului unele informaţii în timp real. Utilizatorul nu poate însă interacţiona cu ele. Orice click înseamnă deschiderea aplicaţiei pe întreg ecranul. O echipă de cercetători Microsoft a experimentat de curând cu Live Tile-uri interactive. Acestea pot să ofere utilizatorului câteva informaţii în plus, fără a deschide aplicaţia aferentă.

Felul în care un Live Tile se poate extinde

Spre exemplu, playerul audio ar putea oferi informaţii în legătură cu piesa redată, iar un email primit ar putea fi afişat în tile-ul aferent extins. Tile-ul pentru desktop ar putea fi folosit pentru accesarea unor aplicaţii deschise în acest mediu, cum ar fi cele din suita Office. Cu toţii ştim că utilizarea desktop-ului şi interfeţei Modern UI îi pune în dificultate pe unii utilizatori.

Nu ştim când sau dacă Microsoft va implementa aceste facilităţi într-o versiune Windows viitoare. Ele par să fie interesante, însă vor pune o serie întreagă de probleme atât pentru Microsoft, cât şi pentru dezvoltatori. Va trebui elaborat un nou SDK, atât pentru aplicaţiile ce rulează în Modern UI, cât şi pentru cele ce rulează în Desktop.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News