Microsoft va integra pachetul de aplicaţii Office cu sistemul de operare Windows

Microsoft va integra pachetul de aplicaţii Office cu sistemul de operare Windows

Microsoft a anunţat un nou serviciu numit Microsoft 365, care include trei dintre produsele oferite până acum separat: Office 365, Windows 10 şi pachetul Enterprise Mobility + Security.

Potrivit CEO-ului Microsoft, Satya Nadella, noua ofertă este adresată companiilor şi ţinteşte să uşureze efortul achiziţionării separate şi integrării pachetelor de servicii Office pe staţiile de lucru cu Windows 10.

Microsoft a oferit şi până acum Windows 10 ca serviciu pe bază de abonament, însă oferta era adresată exclusiv clienţilor din mediul Enterprise. Anunţul făcut acum deschide însă noi opţiuni şi reprezintă un pas important spre direcţia de a oferi sistemul de operare Windows ca şi serviciu disponibil pe bază de abonament lunar, disponibil pentru utilizatorii de rând.

Noul serviciu Microsoft 365 va fi disponibil în două versiuni distincte: Microsoft 365 Enterprise pentru companii mari şi Microsoft 365 Business destinat micilor întreprinzători. Diferenţa între cele două constă în serviciile incluse în pachet. Versiunea Enterprise este livrată cu ediţia Windows 10 Enterprise iar pachetul Business va acea acces la ediţiile Windows 10 Professional.

Atât utilizatorii Microsoft 365 Enterprise şi Microsoft 365 Business vor primi conturi Office 365 pentru angajaţi, atât timp cât este folosit şi pachetul Enterprise and Enterprise Mobility + Security pentru gestionarea conturilor de utilizator, a dispozitivelor mobile, clienţi desktop şi alte serviciu.

Microsoft 365 Enterprise va fi disponibil în două versiuni de abonament – Microsoft 365 E3 şi Microsoft 365 E5, începând cu data de 11 august. Preţurile nu au fost precizate, însă probabil acestea vor putea fi negociate de companii pe baza numărului staţiilor de lucru folosite.

Disponibil din data de 2 august 2017 în versiune preview, pachetul Microsoft 365 Business este destinat companiilor cu până la 300 de angajaţi şi va putea fi achiziţionat din această toamnă la preţul de 20 dolari lunar, per utilizator.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult