Mozilla anunţă Project Quantum, un nou program pentru modernizarea browserului Firefox

28.10.2016
Mozilla anunţă Project Quantum, un nou program pentru modernizarea browserului Firefox

Creat în anul 1997 pentru browserul Netscape Navigator şi preluat cu îmbunătăţirile de rigoare în toate versiunile Firefox ce au urmat, motorul Gecko încă păstrează un bagaj consistent de cod învechit, care nu poate fi eliminat decât pornind de la zero cu un nou proiect.

Venind în completarea optimizărilor recente aduse prin programul Electrolysis, Project Quantum vizează înlocuirea vechilor componente Gecko cu tehnologii relativ noi preluate din motorul Servo, a cărui dezvoltare a fost sponsorizată de Mozilla. Departe de a reprezenta un upgrade total, Project Quantum aduce unele dintre cele mai bune funcţii Servo în actualul Gecko, măsura reprezentând o etapă intermediară până când funcţionalitatea motorului Servo va ajunge la un nivel suficient pentru a permite folosirea sa excluzivă.

Potrivit Mozilla, o parte din îmbunătăţirile aduse de Project Quantum vor ajunge la utilizatori până la finalul anului 2017, atât în aplicaţia pentru desktop cât şi versiunea Firefox pentru Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult