Mozilla opreşte dezvoltarea Firefox OS

06.02.2017
Mozilla opreşte dezvoltarea Firefox OS

Mozilla a anunţat dizolvarea echipei „connected devices”, care dezvolta Firefox OS. Acesta era un sistem de operare dezvoltat iniţial pentru smartphone-uri şi alte dispozitive mobile, care a fost apoi reorientat către Internet of Things şi alte gadget-uri conectate la internet. Spre diferenţă de Android, iOS şi Windows Mobile, Firefox OS era bazat în totalitate pe standarde web, lucru care asigura funcţionarea şi pe hardware mai slab.

Compania renunţase încă de la finalul anului 2015 la dezvoltarea sistemului de operare pentru dispozitive mobile, întrucât acestea nu s-au bucurat de succesul aşteptat. Foarte puţine smartphone-uri echipate cu Firefox OS au ajuns pe piaţă, Mozilla preferând să le lanseze în ţări emergente, unde astfel de dispozitive ieftine ar putea avea succes. Firefox OS a fost apoi mutat către dispozitive conectate, singurul produs echipat cu Firefox OS lansat pe piaţă în 2016 fiind un televizor 4K cu funcţii „smart” de la Panasonic.

Echipa „connected devices” este acum integrată în cea care se ocupă de cercetare şi dezvoltare din cadrul Mozilla, care se va ocupa de dezvoltarea de tehnologii emergente. Probabil că aceasta va încerca să inoveze în domeniul de dispozitive „de purtat”, inteligenţă artificială şi alte tehnologii care se bucură acum de atenţie din partea industriei de tehnologie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult