Nextbit prezintă Baton pentru continuitate pe Android

28.10.2014
Nextbit prezintă Baton pentru continuitate pe Android

Una dintre cele mai aşteptate funcţii din iOS 8 şi Mac OS X Yosemite a fost Handoff, care oferă utilizatorilor să facă tranziţia de la un dispozitiv la altul fără să fie nevoiţi să îşi întrerupă activitatea. Ei bine, compania Nextbit doreşte să facă acelaşi lucru, însă pe dispozitivele cu Android cu ajutorul Baton, tehnologie realizată în parteneriat cu Cyanogen.

Baton se integrează în Android la nivel de sistem de operare şi este activat apăsând lung pe butonul de aplicaţii recente. De aici, utilizatorul primeşte o listă de dispozitive pe care să îşi continue activitatea. Imediat ce un alt dispozitiv este ales, acela este pornit automat, iar aplicaţia folosită se deschide şi continuă din acelaşi punct. În cazul în care nu este instalată, Baton oferă posibilitatea de a o descărca din Play Store şi de a continua procesul.

Acest lucru funcţionează prin salvarea stării aplicaţiilor şi trimiterea acesteia prin intermediul unui cont Cyanogen. Spre diferenţă de Handoff-ul de la Apple, Baton însă necesită comandă manuală din partea utilizatorului şi nu funcţionează automat. Cu toate acestea însă, nu vă aşteptaţi să găsiţi aplicaţia Baton în Play Store, întrucât va putea fi implementată doar la nivel de OS şi doar de către dezvoltatorii de hardware şi software care plătesc licenţă către NextBit.

Baton este momentan disponibil doar pe CyanogenMod şi doar pentru un număr limitat de testeri şi va fi lansat în valuri către alţi clienţi interesaţi pe bază de invitaţie. Primul dispozitiv care va primi suport oficial este OnePlus One, care va primi un update cu această funcţionalitate integrată înainte de sfârşitul anului.

Nextbit a dezvăluit că Baton poate chiar să salveze backup-uri ale stării telefonului în cloud. În cazul în care ceva nu merge conform planului, poţi vei putea să restaurezi telefonul la parametri doriţi cu ajutorul acestui serviciu. Aparent în Japonia, această componentă a lui Baton a fost deja lansată săptămâna trecută pe telefoanele operatorului NTT Docomo.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult