Noi detalii despre Microsoft Office for Windows 8, dezvăluite de un document intern

19.05.2014
Noi detalii despre Microsoft Office for Windows 8, dezvăluite de un document intern

Cu o întârziere mult mai mare decât ne-am fi dorit, Microsoft a lansat celebra sa suită de aplicaţii de birou Office pe tableta Apple iPad, însă aceasta întârziere nu a împiedicat noul produs software să devină foarte popular şi să atingă 27 de milioane de descărcări în decurs de o lună şi jumătate. Microsoft ne-a promis însă şi o versiune tactilă a suitei Office pentru tabletele Windows 8/RT, iar un document intern ne dă ceva mai multe detalii.

Microsoft a prezentat pentru prima oară mediul grafic al viitoare suite Office pentru Windows 8 acum o lună şi jumătate, în cadrul conferinţei BUILD. Având o interfaţă asemănătoare cu cea remarcată la aplicaţiile deja lansate pe platforma iOS, viitoarea suită Office pentru ecrane tactile va  oferi un mediu grafic optimizat de la bun început pentru interacţiunile tactile, trecând astfel adaptarea şchioapă la acest mod de lucru din actuala versiune 2013.

Conform documentului intern Microsoft, pe lângă subînţelese optimizări pentru mediu tactil pe care le-am văzut şi în versiunea pentru iPad, compania va pune un accent mare pe stylus şi pe recrearea modului de lucru tradiţional cu stilou şi hârtie.

Multiplele capturi de ecran prezintă un mediu grafic mai simplu decât cel văzut în cadrul conferinţei BUILD, ceea ce ne face să credem că avem de-a face cu o versiune mai veche a viitorului produs Celelalte detalii sunt însă destul de interesante deoarece menţionează direcţiile prin care Microsoft intenţionează să facă din tabletele Windows nişte unele pentru productivitate reale, nu doar pentru consum, aşa cum sunt cele mai multe din produsele similare prezente astăzi pe piaţă.

Microsoft nu a dezvăluit când va lansa viitoarea versiune tactilă a suitei sale Office pentru Windows 8, însă zvonurile afirmă că acest produs software va fi gata până la finalul acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News