Nokia HERE Maps beta disponibil pentru download pe Android

Nokia HERE Maps beta disponibil pentru download pe Android

Nokia HERE Maps va veni pe Android mai întâi pe dispozitivele Samsung, însă deja o variantă timpurie a software-ului poate fi descărcată de pe internet şi instalată pe orice terminal bazat pe sistemul de operare Google. Este vorba despre o variantă beta care poartă numărul de versiune 1.0 şi care pare să includă toată funcţionalitatea prezentă deja pe Windows Phone.

Pentru a instala Nokia HERE Maps trebuie să descărcaţi fişierul .apk de pe MediaFire şi să îl rulaţi pe un dispozitiv care foloseşte Android de la 4.0 în sus. Se pare că atât descărcarea de hărţi, cât şi modul de navigaţie funcţionează fără probleme în beta. Pentru a avea acces la acestea va fi nevoie de logarea cu un cont Nokia HERE , care poate fi făcut într-un singur pas, graţie integrării cu Facebook.

Singurele probleme semnalate de Android Police sunt legate de performanţă şi interfaţă, aplicaţia Nokia fiind semnificativ mai lentă decât Google Maps pe o tabletă LG G Pad 8.3. Secţiunea de favorite pare să aibă funcţionalitate de bază, iar căutările nu oferă întotdeauna rezultate relevante.

Din păcate însă, această variantă de Nokia HERE Maps poate fi singura pe care utilizatorii de Android o pot testa înainte de lansarea de pe dispozitivele Samsung. Dacă între timp nu mai apare niciun alt beta sau ediţia din Galaxy Apps Store nu va putea fi instalată pe alte terminale cu Android, ar putea dura luni întregi până când aplicaţia va fi disponibilă în Google Play Store.

Nokia plănuieşte să lanseze HERE Maps pe Android şi iOS în lunile care urmează, însă încearcă să o ofere mai întâi către companii partenere. Prima este Samsung, care va primi funcţionalitate dedicată pentru dispozitivele Galaxy Gear. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult