Nokia HERE Maps Beta lansat pe toate dispozitivele Android

Nokia HERE Maps Beta lansat pe toate dispozitivele Android

Cei care deţin dispozitive cu Android şi vor să testeze varianta beta de Nokia HERE Maps pot acum să descarce aplicaţia de pe serverele oficiale. Aceasta a fost deja disponibilă pentru download în urma unui leak, care a precedat lansarea aplicaţiei de hărţi de la Nokia pe dispozitivele Samsung. Din păcate însă, beta-ul nu este pentru oricine, întrucât necesită instalare manuală.

Nokia HERE Maps nu este încă disponibil în Google Play Store, ci terbuie descărcat de pe site-ul companiei. Acest lucru înseamnă că fişierul .apk trebuie copiat pe telefon şi instalat, lucru care necesită activarea capabilităţii de a instala aplicaţii din surse neoficiale. Deşi este disponibilă şi poate fi instalată pe toate dispozitivele cu Android 4.0 sau mai nou, fiind încă în beta, compatibilitatea cu toate terminalele nu este garantată.

Nokia sugerează însă instalarea HERE Maps doar pe dispozitive cu Android 4.1, cu 1 GB de memorie RAM şi ecran de minim 4” şi maxim 6”. Marele avantaj al aplicaţiei Nokia faţă de alte servicii asemănătoare este pachetul de hărţi care poate funcţiona şi offline, oferind indicaţii turn-by-turn fără conexiune la internet.

Deşi download-ul iniţial al aplicaţiei ocupă numai 36 MB, pachetele de hărţi pot depăşi câteva sute de MB, aşa că dacă doriţi să testaţi funcţionalitatea offline, ar fi bine să vă asiguraţi că aveţid estul spaţiu disponibil. HERE Maps oferă acces la hărţi din aproape 100 de ţări, cu funcţii avansate precum transport public şi monitorizare a traficului în peste 40 dintre acestea. Fiind o variantă Beta, Nokia avertizează utilizatorii că pot apărea încă probleme cu vocile de navigaţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult