Nokia Maps devine HERE, va ajunge şi pe iOS şi Android

14.11.2012
Nokia Maps devine HERE, va ajunge şi pe iOS şi Android

De la achiziţia celebrului furnizor de servicii de cartografie Navteq în 2007 şi integrarea sa deplină în structura Nokia în cadrul diviziei Location & Commerce, serviciile de hărţi şi navigaţie au devenit o componentă importantă a ofertei finlandezilor, fiind unul dintre avantajele pe care inclusiv Microsoft le-a fructificat pentru promovarea serviciului Bing Maps şi terminalelor Lumia.

Acoperind 180 de ţări, oferind navigaţie GPS în 110 ţări şi fiind disponibil în 46 de limbi, serviciul Nokia a fost subiectul unui eveniment organizat de companie în San Francisco. Sub noua denumire HERE, Nokia intenţionează să ofere un serviciu care va fi disponibil şi pe alte platforme în afara sistemului de operare mobil de la Microsoft, aceasta fiind o veste bună în special pentru utilizatorii de iOS, care trebuie să se mulţumească, după actualizarea la versiunea 6.0 a sistemului de operare, cu noile şi mediocrele Apple Maps.

Nokia a anunţat cu această ocazie achiziţia companiei Earthmine, care va oferi tehnologia necesară pentru maparea imaginilor foto panoramice pe actualele hărţi ale companiei, şi lansarea LiveSight, o tehnologie de mapare şi randare tridimensională a obiectelor, care va fi folosită pentru implementarea opţiunilor de realitate augmentată.

Prima platformă care va primi noul serviciu HERE va fi iOS, clientul pentru telefoanele şi tabletele Apple urmând să fie lansat în următoarele săptămâni. Platforma Android va primi atenţia cuvenită în primul trimestru al anului viitor, când va fi lansat şi un SDK pentru integrarea lui în diverse aplicaţii, iar Firefox OS va primi o versiune HTML5. Aceste aplicaţii vor oferi nu doar hărţile Navteq, ci şi serviciile de navigatie şi ghidare vocală pentru pietoni sau conducători auto, precum şi ghidare în reţelele de transport în comun.

În curând, utilizatorii iOS şi Android vor avea aplicatii native pentru serviciul Nokia

Urmărește Go4IT.ro pe Google News