O nouă aplicaţie îi învaţă pe utilizatori cum să supravieţuiască în cazul unui accident aviatic [VIDEO]

Avionul este cel mai sigur mijloc de transport din lume, conform statisticilor. Totuşi, nu strică să fii pregătit în eventualitatea unui accident. O nouă aplicaţie 3D, numită Prepare for Impact, le arată utilizatorilor ce trebuie să facă în mai multe scenarii de incidente aviatice. 
 
Prepare for Impact prezintă câteva scenarii desprinse parcă din coşmaruri, precum o aterizare forţată într-un loc neamenajat sau pe apă, dar şi unele care includ incidente minore, precum o ieşire uşoară a avionului de pe pistă. 
 
 
Aplicaţia, disponibilă pentru Android şi iOS, oferă sfaturi detaliate pentru incidentele în care cabina aeronavei se depresurizează, uşa avionului nu se mai deschide sau la bord au loc mici incendii. 
 
 
Prepare for Impact a fost dezvoltată de cercetători de la Universitatea din Udine, din Italia. „Oamenii se pot familiariza cu urgenţele la bordul avioanelor prin rularea unor scenarii de genul 'ce ar fi dacă', îşi aleg propriile acţiuni şi văd care sunt consecinţele pozitive sau negative ale acestora”, a declarat profesorul Luca Chittaro în comunicatul de lansare a aplicaţiei. 
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat