Office for Windows 10 va fi gratuit pe telefoanele şi tabletele mici, a anunţat Microsoft

23.01.2015
Office for Windows 10 va fi gratuit pe telefoanele şi tabletele mici, a anunţat Microsoft

Noua şi strălucitoarea suită de aplicaţii Office pentru tabletele şi telefoanele Windows este o promisiune veche a celor de la Microsoft, însă, în mod ironic, platformele rivale iOS şi Android au beneficiat primele de aceasta. Într-un articol recent publicat pe blogul Office, Microsoft a anunţat însă că aşteptarea va lua sfârşit în curând deoarece noul Office va fi lansat în cursul acestui an şi va fi gratuit pentru telefoanele şi tabletele mici.

Prezentată succint în cadrul evenimentului de acum două zile, viitoarea suită Office pentru tabletele şi telefoanele Windows va fi lansată în cea de-a doua jumătate a acestui an, probabil împreună cu sistemul de operare Windows 10. La fel ca versiunile pentru Android şi iOS, aceasta va oferi un pachet de opţiuni şi facilităţi ceva mai redus decât cel al actualelor versiuni desktop, însă va fi mult mai puternică decât actualul Office Mobile pentru terminalele Windows Phone, respectiv mai uşor de folosit pe un ecran tactil decât curenta versiune desktop Office 2013.

Microsoft a afirmat că viitorul Office pentru telefoane şi tablete mici va fi gratuit, în acest ultim caz putând presupune că este vorba de aceleaşi tablete cu ecrane mai mici de 9” pentru care compania oferă gratuit în acest moment şi sistemul de operare Windows 8.1. Dependentă iniţial de un abonament Office 365, suita Office pentru iOS şi Android a primit ulterior acces gratuit la cele mai multe dintre facilităţile de editare, însă Microsoft nu a clarificat dacă acest aspect este valabil şi pentru versiunea pentru Windows 10.

Cei care vor dori să testeze noile versiuni universale care vor funcţiona pe tabletele şi telefoane vor primi o versiune Technical Preview în cursul săptămânilor viitoare. Versiunea finală va fi lansată în cea de-a doua parte a acestui an şi va fi preinstalată pe telefoane şi tablete.

Cei care doresc însă o productivitate completă pe laptopurile sau sistemele desktop vor primi si ei partea lor de atenţie, suita Microsoft Office 2016 urmând să fie lansată tot în cursul acestui an. Detaliile despre acest produs sunt însă momentan ţinute sub cheie, compania afirmând că va oferi detalii despre schimbările prin care va trece tradiţionalul său produs în cursul lunilor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News