Opera Max, serviciul pentru optimizarea traficului 3G este disponibil acum şi prin conexiuni WiFi

27.05.2015

Opera Max, serviciul care permite economisirea traficului de date pentru toate aplicaţiile instalate pe telefon, este disponibil acum şi pentru conexiuni WiFi, facilitând optimizarea conexiunilor de internet mobil utilizate în comun de mai multe dispozitive.

Serviciu online care preia ideea opţiunii de optimizare a traficului Off-Road (cunoscută şi sub denumirea veche Turbo) folosită pentru comprimarea paginilor încărcate în web browser, Opera Max extinde această funcţionalitate şi către aplicaţiile instalate pe telefon sau tabletă, comprimând traficul de date efectuat de acestea. Practic, Opera Max redirecţionează tot traficul Web generat de telefon printr-o conexiune VPN către serverele Opera, unde va fi procesat. Evident, traficul criptat nu poate fi interceptat şi optimizat, însă rămân suficiente aplicaţii cu trafic necriptat care pot avea o amprentă mai redusă asupra conexiunii de internet mobil, mulţumită compresiei aplicate de Opera Max.

Opera Max, serviciul pentru optimizarea traficului 3G este disponibil acum şi prin conexiuni WiFi

Iniţial disponibil doar pentru utilizatorii conectaţi folosind conexiuni de internet mobil, serviciul Opera Max a fost extins şi la reţele WiFi, în ideea că şi acestea pot avea în spate conexiuni lente de internet mobil care ar putea beneficia de pe urma tehnologiilor de compresie. În plus, noul modul App Blocking permite blocarea aplicaţiilor care transmit date în fundal fără a cere acordul utilizatorului, evitând consumarea rapidă a traficului de date inclus în abonament..

Cu interfaţă restilizată, adaptată la conceptul Material Design introdus odată cu sistemul Android 5.0, noua versiune Opera Max poate fi descărcată gratuit din magazinul Play Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult