PC-urile cu Windows XP, în continuare abonate la patch-uri de securitate dacă folosesc acest hack (UPDATE)

UPDATE: într-o primă declaraţie oficială, Microsoft avertizează utilizatorii tentaţi să forţeze actualizarea Windows XP cu noile patch-uri de securitate create pentru dispozitive POSReady că riscă să afecteze buna funcţionare a PC-urilor pe care încearcă să le protejeze.

Actualizările de securitate care pot fi instalate aplicând hack-ul pentru regiştrii Windows sunt adresate platformelor Windows Embedded / Windows Server 2003 şi nu oferă protecţie completă dispozitivelor cu Windows XP. În plus, instalând patch-uri care nu au fost testate cu sistemul de operare pe care îl folosesc, utilizatorii riscă să compromită buna funcţionare a PC-urilor.

Potrivit Microsoft, cea mai bună cale pentru protejarea sistemelor cu Windows XP este upgrade-ul la una din versiunile mai noi de Windows (7 sau 8.1).


Chiar dacă oficial Microsoft nu mai asigură suport pentru Windows XP, compania încă dezvoltă patch-uri de securitate disponibile contra cost pentru companiile care folosesc acest OS. În mod normal ascunse pentru utilizatorii de rând, aceste patch-uri pot fi descărcate chiar de pe serverele Microsoft, adăugând un singur parametru pentru regiştrii Windows.

Compatibile cu versiunea Windows XP Service Pack 3 pe 32 biţi, patch-urile de securitate sunt de fapt adresate platformei Windows Embedded Industry (cunoscută şi ca Windows Embedded POSReady), folosită de bancomate, case de marcat şi alte dispozitive inteligente. Prin urmare, pentru a le putea descărca este necesar să convingem severele Microsoft că PC-ul nostru foloseşte POSReady şi nu versiunea Windows XP pentru uz casnic. Din fericire pentru asta nu trebuie decât să adăugăm cod-ul de mai jos în editorul Notepad, după care salvăm fişierul rezultat cu extensia .reg şi îl deschidem cu dublu-click pentru a importa parametrul modificat în regiştrii Windows. Operaţiunea nici măcar nu necesită repornirea calculatorului, patch-urile de securitate nou apărute devenind imediat disponibile în secţiunea Windows Updates.

Patch-uri de securitate pentru Windows XP

Şi utilizatorii versiunii pe 64 biţi de Windows XP pot obţine acces la patch-uri de securitate, însă procedura este mai complicată, presupunând folosirea unor fişiere de configurare modificate.

Presupunând că hack-ul descoperit nu este blocat în cele din urmă, utilizatorii de Windows XP care îl folosesc ar trebui să aibă acces la noi patch-uri de securitate până în anul 2019, când Microsoft va opri definitiv suportul asigurat clienţilor din mediul de afaceri.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat