Preţurile aplicaţiilor din Windows Store vor creşte începând cu 13 aprilie

23.03.2015
Preţurile aplicaţiilor din Windows Store vor creşte începând cu 13 aprilie

Companiile Apple şi OnePlus au fost primele care au anunţat măriri de preţuri din cauza evoluţiei cursurilor de schimb internaţionale, însă acestea nu vor fi singurele. Următoarea companie care va aplica astfel de modificări nedorite este Microsoft, aceasta anunţând că preţurile aplicaţiilor din Windows Store şi Windows Phone Store vor fi mărite începând cu ziua de 13 aprilie.

Conform mesajului de atenţionare trimis de către Microsoft, aprecierea semnificativă a dolarului în raport cu alte monede importante necesită ajustarea preţurilor localizate din magazinul Windows Store. Mesajul nu menţionează în mod explicit şi Windows Phone Store, însă din moment ce ambele folosesc aceleaşi politici şi localizări, măsura va afecta în mod cert şi magazinul digital pentru telefoane.

În unele cazuri, cum ar fi de pildă yuan-ul chinezesc, diferenţele vor fi infime. În cazul altor monede, măririle de preţuri va depăşi însă 20 de procente, pe această listă intrând din păcate şi leul românesc. Alte monede afectate semnificativ sunt cele folosite de Regatul Unit, Ungaria, Polonia, Danemarca, Cehia sau Suedia, adică cei mai mulţi dintre membrii Uniunii Europene care nu au aderat încă la Eurozone.

Motivul acestei decizii este deprecierea drastică a monedei euro şi altor monede în raport cu dolarul american. Moneda europeană a atins în această perioadă cea mai slabă cotaţie din ultimii doisprezece ani, iar acest lucru afectează toate companiile care importă mărfuri din afara Uniunii Europene. În mod curios, Microsoft nu a anunţat încă nici o mărire de preţuri pentru magazinele digitale care folosesc euro, însă ţările din Eurozone probabil că nu vor fi nici ele scutite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News