QuickOffice este disponibil gratuit pe Android şi iOS, aduce o interfaţă şi opţiuni noi

20.09.2013
QuickOffice este disponibil gratuit pe Android şi iOS, aduce o interfaţă şi opţiuni noi

Acum mai bine de un an, Google a achiziţionat compania QuickOffice, producătoarea uneia dintre cele mai bătrâne şi mai celebre suite de aplicaţii de birou pentru platformele mobile. Noul proprietar a oferit gratuit suita QuickOffice clienţilor Google Apps for Business, însă timp de un an de zile nu s-a mai întâmplat nimic interesant cu acest produs până astăzi.

Apple a anunţat că suita iWork va deveni gratuită pentru clienţii care au cumpărat telefoane sau tablete Apple după data de 1 septembrie şi vor trece la iOS 7, iar reacţia Google nu a întârziat să apară. Compania a anunţat că suita QuickOffice a fost actualizată cu o interfaţa nouă şi este acum o aplicaţie universală care rulează atât pe telefoane cât şi pe tablete, aceasta devenind şi gratuită atât pe platformele Android cât şi pe iOS.

Faţă de Apple iWork, QuickOffice nu oferea facilităţi atât de puternice, ducând de exemplu lipsa opţiunilor de inserare a imaginilor sau posibilitatea de afişare şi editare a tabelelor, însă se lăuda cu o compatibilitate foarte bună cu fişierele Microsoft Office. Noua versiune aduce acum posibilitatea afişării graficelor din documentele Excel şi Powerpoint,  o interfaţa nouă şi integrare Google Drive.

În mod curios, suita nu este compatibilă cu formatul Google Docs, documentele putând fi deschise doar ca fişiere PDF needitabile, Google aruncând astfel la coş o oportunitate excelentă de integrare şi mai bună cu Google Drive. Cei care vor instala produsul vor beneficia de 10 GB de spaţiu suplimentar de stocare timp de doi ani, un supliment util dacă aveţi multe documente pe care doriţi să le păstraţi online.

Suita QuickOffice este disponibilă gratuit în Google Play sau în App Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News