Reactivează tasta „backspace” în Google Chrome cu o extensie oficială

18.08.2016
Reactivează tasta „backspace” în Google Chrome cu o extensie oficială

Chrome a eliminat de curând posibilitatea de a te întoarce la pagina web precedentă folosind tasta „backspace”. Această decizie este aplaudată de unii şi blamată de ceilalţi, însă din fericire există o soluţie care să împace toţi utilizatorii browser-ului de la Google. Întrucât mulţi utilizatori mai vechi ai internetului sunt setaţi pe folosirea acestei taste, compania a publicat pe Chrome Web Store o extensie care returnează această funcţionalitate.

În cazul în care nu doriţi să folosiţi mouse-ul pentru a apăsa pe butonul back, iar scurtătura ALT + săgeată stânga nu vă mulţumeşte, tot ce trebuie să faceţi este să instalaţi noua extensie „Go Back With Backspace”. Aceasta este disponibilă gratuit pe Web Store şi poate fi descărcată şi instalată în doar câteva secunde. Este important însă să fiţi atenţi la versiunea pe care o instalaţi, fiind deja disponibile mai multe clone neoficiale ale aplicaţiei. Pentru a vă asigura că folosiţi soluţia publicată de Google, asiguraţi-vă că sub titlul extensiei scrie „offered by google.com” în pagina de download.

Motivul pentru care Google a decis să elimine una dintre cele mai vechi scurtături de pe internet este faptul că mulţi dintre utilizatori apăsau accidental pe buton atunci când încercau să şteargă text dintr-o căsuţă, însă cursorul nu era poziţionat în interiorul acesteia. Astfel, apăsarea „backspace” îi ducea la pagina anterioară, pierzând textul deja scris.

Descarcă „Go back with Backspace”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult