Samsung cumpără sistemul de plăţi contactless LoopPay

19.02.2015
Samsung cumpără sistemul de plăţi contactless LoopPay

Deja nu mai există niciun dubiu în legătură cu un nou sistem de plăţi contactless de la Samsung. Se zvonea că odată cu noul Galaxy S6, compania coreană va dezvălui şi un astfel de serviciu, însă ultimele veşti confirmă acest lucru. Samsung a anunţat că a ales să cumpere compania de plăţi LoopPay. Informaţiile care au scăpat pe net până în prezent sugerau un parteneriat între cele două entităţi, însă acum pare Samsung doreşte un sistem proprietar, care să concureze pe teren egal cu Apple Pay şi Google Wallet.

Avantajele tehnologiei LoopPay constau în faptul că aceasta este compatibilă deja cu 90% dintre soluţiile de plată existente deja în magazine. Spre diferenţă sistemele concurenţei, magazinele nu vor trebui să investească bani în actualizarea echipamentului pentru a oferi interoperabilitate cu ceea ce va oferi Samsung. Tehnologia LoopPay funcţionează cu cititoarele magnetice de card-uri folosind accesorii externe pentru smartphone-uri prin intermediul soluţiei patentate Magnetic Secure Transmission (MST). Aceasta transmite semnale magnetice către citiroarele obişnuite de carduri.

Cu toate acestea, sunt slabe şansele ca Samsung să apeleze la implementarea LoopPay bazată pe accesorii. Asemeni încărcării wireless, pasul logic ar fi ca Galaxy S6 sa integreze compatibilitate LoopPay din fabrică, fără să aducă alte piedici în calea utilizatorului. Nu trebuie decât să înregistrezi datele de pe card în aplicaţia LoopPay şi să apropii telefonul echipat cu emiţătorul magnetic properietar de POS-ul magazinului. Nu este clar dacă este necesară introducerea codului PIN înainte sau după interacţiunea cu citotorul de carduri, însă important este că funcţionează.

Acum că Samsung a confirmat că va folosi încărcare wireless în smartphone-urile sale şi a cumpărat o companie care asigură plăţi contactless cu smartphone-ul, mingea este în ograda concurenţilor săi, întrucât foarte puţine companii au optat pentru astfel de capabilităţi în terminalele mobile. ApplePay pare să fie un succes în Statele Unite, singura ţară în care sistemul funcţionează, însă mişcarea Samsung ar putea accelera planurile Apple pentru restul regiunilor. Un lucru este sigur însă: plăţile cu smartphone-ul vor fi ceva absolut normal în următorii ani, iar Samsung, Apple şi Google par a fi companiile responsabile pentru popularizarea acestor capabilităţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult