Samsung renunţă la bloatware pentru următorul TouchWiz

30.01.2015
Samsung renunţă la bloatware pentru următorul TouchWiz

Samsung a ajuns pe primul loc în topul dezvoltatorilor de smartphone-uri datorită specificaţiilor de top ale produselor sale, însă şi datorită software-ului care vine preinstalat. În timp, fiecare generaţie nouă de smartphone-uri din gama Galaxy a adus noi capabilităţi şi servicii, însă puţine dintre acestea au dispărut. Odată cu Galaxy S5, compania a început să mai scoată din aplicaţiile mai puţin importante, iar generaţia următoare a seriei S ar putea renunţa la majoritatea aplicaţiilor proprietare, oferind utilizatorilor opţiunea de a le instala la cerere.

Atunci când cumperi un smartphone Samsung ştii deja că vei găsi multe aplicaţii pe care nu le vei folosi niciodată precum Story Album, S Translator, S Voice sau alte alternative Samsung la servicii Google. Cum majoritatea utilizatorilor preferă să folosească aplicaţiile standard, fără să creeze noi conturi pentru serviciile Samsung, acestea nu sunt utilizate niciodată şi nici nu pot fi dezinstalate. Se pare că Samsung a înţeles că strategia de până acum nu a funcţionat şi conform zvonurilor, va elimina aproape tot din următoarea versiune de TouchWiz.  

Sammobile.com sugerează că Galaxy S6 va veni cu un software comparabil cu cel de pe un dispozitiv Nexus, oferind doar funcţiile de bază şi serviciile Google, alături de interfaţa proprietară Samsung. Astfel, cei care simt lipsa aplicaţiilor standard ale companiei coreene, vor putea opta sa le descarce separat pe fiecare în parte, după preferinţe. Cu siguranţă că anumite funcţii care pot fi folosite în reclame precum S Health, aplicaţia de cameră şi alte câteva aplicaţii care stau la baza experienţei de utilizare a dispozitivelor Samsung nu vor dispărea.

Aceasta este o veste bună în special pentru cei care doresc mai mult control asupra software-ului instalat pe dispozitivele proprii, însă nu va aduce de la sine şi performanţă superioară. Samsung are planuri să îmbunătăţească însă şi viteza interfeţei TouchWiz în următoarea versiune, însă va face acest lucru prin programare mai eficientă. Luând în calcul zvonurile de până acum, Samsung Galaxy S6 promite a fi un smartphone cu hardware puternic, o interfaţă rapidă şi un sistem de operare fără bloatware. Dacă toate acestea se vor adeveri vom afla abia la începutul lunii ianuarie, la Mobile World Congress 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult