Schimbare la faţă pentru aplicaţia Google Play. Iată cum arată noua versiune

21.03.2013
Schimbare la faţă pentru aplicaţia Google Play. Iată cum arată noua versiune

Aplicaţia Google Play, folosită de milioane de utilizatori pentru instalarea de aplicaţii pe tabletele şi telefoanele cu sistem Android, este pe care să primească o interfaţă nouă, reproiectată pentru un aspect mai curat şi mai prietenos.

Schimbare la faţă pentru aplicaţia Google Play. Iată cum arată noua versiune

Din punct de vedere funcţional, noua aplicaţie Google Play oferă aceleaşi facilităţi ca şi versiunea pe care o înlocuieşte, dar prin intermediul unei interfeţe cu aspect mai curat şi imagini mai mari, cu aspect în stilul aplicaţiei Google Now.

Surprinsă într-un prim filmuleţ de prezentare, cea de-a patra versiune a aplicaţiei Google Play nu pare să fi ajuns încă ajunsă la forma finală, lipsind unele secţiuni din interfaţă, printre care şi pagina principală.

Putem observa însă un meniu Settings modificat, cu opţiunile pentru auto-actualizarea aplicaţiilor instalate unite într-o singură selecţie şi opţiunile AdMob eliminate din listă.

Aplicaţia Google Play trece la o nouă versiune

Meniul MyApps prezintă o listă de aplicaţii cu selecţii mai bine diferenţiate şi icon-uri de dimensiune mărită. Aspectul general este curat şi scoate mai bine în evidenţă câmpurile de text. Lista este împărţită în două secţiuni – All Apps şi Installed – între care putem comuta trăgând interfaţa stânga/dreapta.

Ca şi până acum, aplicaţiile selectate din listă sunt prezentate într-un ecran ce include descriere video, mai multe capturi de ecran cu interfaţa acesteia, rating şi comentarii lăsate de utilizatori.

O altă schimbare binevenită este eliminarea listei cu sugestii de aplicaţii, prezentată până acum în mod ostentativ ori de câte ori instalăm o aplicaţie nouă din magazinul Google Play. În schimb, suntem duşi direct în pagina aplicaţiei, de unde putem lansa aplicaţia abea instalată sau iniţia o nouă căutare Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult