Securitatea din Android devine ceva mai bună: Verify Apps este acum un scanner antimalware permanent

Securitatea din Android devine ceva mai bună: Verify Apps este acum un scanner antimalware permanent

Lipsa unor restricţii riguroase şi popularitatea enormă au făcut din sistemul de operare Android o ţintă predilectă pentru distribuitorii de malware. Google a încercat din răsputeri să contraatace această problemă, pe lista măsurilor de securitate implementate în cazul ecosistemului Android adăugându-se acum şi deja promisul scanner antimalware permanent.

Primul pas făcut pentru îmbunătăţirea securităţii platformei Android a fost Bouncer, un scanner amtimalware pentru magazinul digital Google Play care încearcă să detecteze produsele software infectate sau cu un comportament suspect înainte ca acestea să fie descărcate de utilizatori. Cel de-al doilea pas a fost implementarea opţiunii Verify Apps în cadrul platformei Android 4.2. Acest motor de scanare a fost ulterior desprins din sistemul de operare şi este oferit sub forma unui produs software separat distribuit în mod automat prin intermediul Google Play Services, devenind astfel disponibil tuturor utilizatorilor care folosesc platforma Android 2.3 sau o versiune mai recentă.

În luna februarie a acestui an, Google a anunţat că sistemul de securitate Verify Apps va verifica aplicaţiile Android nu doar în momentul instalării, aşa cum a făcut de la lansare până acum, ci va monitoriza sistemul în permanenţă pentru a detecta posibilele comportamente suspecte nedetectate în momentul instalării. În cadrul unui anunţ oficial făcut ieri, Google a anunţat că această nouă şi utilă facilitate a fost finalizată şi va ajunge în curând pe telefoanele şi tabletele Android.

Actualizarea pentru Verify Apps va deveni disponibilă utilizatorilor care folosesc Android 2.3 sau o versiune mai recentă în perioada următoare, serviciul urmând să fie actualizat în mod automat prin intermediul Google Play Services. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News