Serviciul de securitate Android Device Manager are acum şi o aplicaţie dedicată

Serviciul de securitate Android Device Manager are acum şi o aplicaţie dedicată

În luna august a acestui an, Google a lansat serviciul Android Device Manager, aducând şi pe platforma Android un serviciu integrat pentru managementul de la distanţă al telefoanelor mobile. Unul dintre primele servicii disponibile prin Play Services, Android Device Manager este oferit pentru toate telefoanele care rulează Android 2.2 sau mai nou şi este o alternativă facilă la soluţiile dedicate deja existente în Google Play de ani de zile, însă acesta a fost dezavantajat până acum de lipsa unei aplicaţii dedicate.

Un serviciu de care utilizatorii Windows Phone sau BlackBerry s-au bucurat dintotdeauna şi disponibil începând din 2010 pe iOS, Android Device Manager permite localizarea unui telefon sau tablete rătăcite, declanşarea soneriei pentru apeluri, schimbarea sau resetarea codului PIN de blocare a ecranului şi ştergerea de la distanţă a datelor.

Până acum, utilizatorii au trebui să se descurce însă doar cu interfaţa Web deoarece Google nu a oferit şi o aplicaţie dedicată, cum este de pilda Find my iPhone de la Apple. Începând de astăzi este disponibilă însă şi o aplicaţie dedicată, compatibilă atât cu telefoanele cât şi cu tabletele, aceasta oferind aceleaşi funcţii dar fiind mult mai uşor de folosit decât o pagină Web.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News