shMessenger – un excelent messenger pentru telefoanele mobile

13.08.2009
shMessenger - un excelent messenger pentru telefoanele mobile

Dependenţa de Internet la modul general şi de messenger în mod special este mare la toţi tinerii care au prins gustul minunii informatice. Pentru mulţi, messenger-ul este chiar cel mai important program. Cei care au Internet de telefon pot rămâne în contact cu prietenii folosind unul din numeroasele programe de tip messenger disponibile. Cel pe care vreau să vi-l propun este program românesc, numit shMessenger. Poate fi instalat pe aproape orice telefon deoarece la ora actuală majoritatea telefoanelor oferă suport Java.

Nu prezint shMessenger doar din patriotism, deşi îmi place să promovez produsele româneşti. Îl prezint pentru că este unul dintre cei mai buni clienţi de Instant Messaging pentru telefoanele mobile de orice fel. Fiind bazat pe Java, shMessenger poate fi folosit pe orice telefon – obişnuit sau inteligent.

Instalare

Pentru a-l instala trebuie să-l descarci mai întâi de pe site-ul shmessenger.ro. Fie îl descarci pe calculator şi îl copiezi pe telefon, fie intri direct de pe telefon şi-l descarci. În pagina de download vei găsi mai multe versiuni, pentru diverse sisteme de operare. Prima versiune din listă este cea care merge pe majoritatea telefoanelor.

shMessenger shMessenger

 

Tot din pagina de download poţi descărca şi alte teme. Suportul pentru teme este una dintre facilităţile lui shMessenger. Nu sunt disponibile foarte multe teme, din păcate. În total ai de ales între 4 versiuni (două teme, fiecare cu două variante).

Primii paşi

Pentru a utiliza shMessenger trebuie în primul rând să-ţi creezi un cont pe site-ul shmessenger.ro. User-ul şi parola alese le vei folosi la deschiderea programului pe telefon. După ce te-ai logat, vei putea să te conectezi la unul din cele trei servere suportate. Cu shMessenger te poţi conecta la Yahoo, MSN şi Google.

După ce te-ai conectat, programul îţi va afişa lista de contacte, aranjate exact ca în programele de PC, pe grupuri. De fapt, asemănarea cu programele de PC este unul din principalele atuuri ale lui shMessenger. De exemplu, dacă te conectezi la Yahoo, vei recunoaşte imediat anumite elemente care/í sunt familiare din Yahoo Messenger, precum sunetele emise la primirea unui mesaj sau emoticoanele.

shMessenger shMessenger

 

Un alt aspect important este notificarea în timp real. Nu trebuie să dai refresh sau să aştepţi ca programul să facă refresh automat la anumite intervale de timp. shMessenger îţi afişează instant mesajele primite, exact ca un messenger de PC. Notificările la primirea mesajelor pot consta în atenţionări vizuale, sunete sau vibraţii.

Facilităţi

shMessenger În afară de primirea în timp real a mesajelor, shMessenger mai oferă şi alte funcţii mai mult sau mai puţin utile. Suportul pentru emoticoane este una dintre ele. shMessenger recunoaşte caracterele care compun un emoticon şi-l afişează ca atare. Status-ul şi avatarele sunt de asemenea la îndemâna acestui program.

O funcţie foarte utilă este trimiterea fişierelor. Cu shMessenger poţi transfera fişiere într-un mod similar oricărui client IM de PC. Bine, asta dacă planul de date îţi permite să transferi fişiere (eventual mari) în mod frecvent.

Am testat shMessenger pe Sony Ericsson P1 şi a mers fără probleme. S-a dovedit rapid, stabil şi mai ales bogat în facilităţi. Pentru cei care au un telefon obişnuit, unde oferta de astfel de programe nu este foarte bogată, shMessenger este o aplicaţie excelentă. Chiar şi pentru cei care posedă un smartphone se poate dovedi o soluţie foarte bună.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News