Sideplayer: o extensie de Chrome care pune YouTube în prim-plan

06.10.2015
Sideplayer: o extensie de Chrome care pune YouTube în prim-plan

YouTube a devenit una din principalele surse de informare şi entertainment, fiind parcă un înlocuitor al televizorului pe internet. Spre diferenţă de televizor, acesta este ascuns imediat ce începi să faci altceva pe PC, fie că doreşti să compui un nou e-mail sau să citeşti o ştire în paralel. Extensia pentru Chrome Sideplayer rezolvă această problemă, lipind clipul video deasupra browserului, pentru a nu rata nicio secundă.

Sideplayer este disponibil gratuit din Chrome Webstore şi se instalează printr-un simplu click. Odată instalat, necesită doar un restart al browser-ului, după care poate fi folosit fără restricţii. De fiecare dată când deschideţi un link de YouTube, sub clip apare butonul „Play in Sideplayer”. Astfel, clipul apare peste orice pagină de internet în partea din dreapta-sus a ecranului. Cei care nu sunt mulţumiţi cu poziţionarea clipului, sau care vor să vadă conţinutul care se află sub player, pot să îl mute sau chiar să îl redimensioneze după bunul plac.

În cazul în care aveţi deja un link de YouTube şi doriţi să îl porniţi direct în Sideplayer, fără să părăsiţi pagina pe care sunteţi, puteţi apăsa butonul extensiei unde există un câmp dedicat link-urilor, care porneşte redarea instant. Sideplayer se laudă cu faptul că nu păstrează informaţiile personale ale utilizatorilor pe pagina oficială de pe Webstore, ceea ce este îmbucurător pentru cei preocupaţi cu intimitatea online. Momentan extensia se află la versiunea 0.0.3.1, ceea ce sugerează că este într-un stadiu incipient, deci ar putea apărea probleme de stabilitate în utilizare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult