Skype for Business: comunicare internă pentru afaceri de la Microsoft

16.04.2015
Skype for Business: comunicare internă pentru afaceri de la Microsoft

Microsoft îşi consolidează oferta de software dedicat companiilor cu Skype for Business. Acesta este un serviciu separat de Skype, care va putea fi implementat de companii pentru comunicare internă mai eficientă. Pe lângă mesaje text, apeluri vocale şi video, Skype for Business oferă şi integrare avansată cu suita Microsoft Office, suport pentru un număr impresionant de participanţi la conferinţe şi securitate la nivel corporate.

Fiind o unealtă pentru birou, integrarea cu Microsoft Office este absolut necesară. Skype for Business poate să extragă contacte şi alte informaţii din calendare şi Outlook, dar oferă şi posibilitatea de a porni un apel direct din Word, Excel, Powerpoint şi alte aplicaţii din suita pentru birou. Sistemul poate fi gestionat de administratori, care pot crea conturi cu privilegii limitate pentru angajaţi. Pe lângă apeluri între utilizatori de Skype for Business, noul serviciu va putea integra în conferinţe inclusiv apeluri telefonice fixe sau mobile.

Probabil cea mai atractivă funcţie pentru companii este capabilitatea de a realiza conferinţe cu până la 250 de participanţi.  La fel de importantă este şi securitatea serviciului, iar Microsoft asigură companiile că toate conversaţiile sunt criptate şi nu pot fi interceptate. De altfel, Skype for Business funcţionează cu sistemele deja existente în companii precum sisteme pentru teleconferinţă, deci investiţia în implementarea noului software Microsoft este minimă.

Skype for Business este realizat pentru a înlocui sistemul Lync Online al companiei şi vine integrat în suita Office 365. Toate companiile care folosesc abonamentele anuale pentru Office vor primi automat şi noul Skype. Există desigur şi opţiuni pentru companiile care nu folosesc alte servicii Microsoft. Preţul de intrare este de 2 dolari pe lună, cu mai multe opţiuni de preţ pentru abonament, în funcţie de perioada dorită. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult