Soluţia de navigaţie Nokia HERE va fi disponibilă pe telefoanele Galaxy şi pe ceasul inteligent Gear S

29.08.2014
Soluţia de navigaţie Nokia HERE va fi disponibilă pe telefoanele Galaxy şi pe ceasul inteligent Gear S

După ce s-a despărţit de faimoasa sa divizie Device & Services, Nokia a anunţat că se va axa pe dezvoltarea de soluţii software auto şi soluţii de navigaţie care vor pune în valoarea tehnologiile proprietare şi serviciul de cartografie HERE. Primul pas în această direcţie a fost făcut astăzi, Nokia anunţând că serviciile sale HERE vor fi disponibile pe telefoanele Android de la Samsung şi, mai interesant, chiar şi pe nou anunţatul ceas inteligent autonom Gear S.

Pachetul de produse software şi servicii HERE este unul dintre avantajele platformei Windows Phone, Microsoft neuitând să le licenţiere pentru a putea oferi în continuare aplicaţii pentru hărţi şi navigaţie pas cu pas care pot funcţiona exclusiv offline. Nokia caută însă surse suplimentare de venituri, iar unul dintre noii săi parteneri este acum Samsung.

Nokia a anunţat astăzi că aplicaţiile HERE vor fi disponibile gratuit pe smartphone-urile Samsung şi vor oferi toate beneficiile cunoscute de utilizatorii Windows Phone: hărţi care pot fi descărcate offline, suport regional bogat, informaţii despre reţelele de transport în comun şi navigaţie cu ghidare pas cu pas care poate funcţiona integral offline.

Mai interesant este însă faptul că aplicaţia HERE va avea şi o versiune Tizen numită Navigator care va putea fi instalată pe recent anunţatul ceas inteligent autonom Gear S. Anunţat ieri, Samsung Gear S include un modem 3G şi un set bogat de senzori printre care se numără şi un modul GPS, iar noua aplicaţie HERE îl va transforma într-o soluţie completă pentru orientare şi navigaţie disponibilă la încheietura mâinii.

Aplicaţia pentru Gear S se va putea sincroniza, dacă este nevoie, şi cu cea care funcţionează pe telefoanele Galaxy. Utilizatorul va putea, de exemplu, să-şi aleagă o rută pe ecranul mare al telefonului şi să o trimită către ceas pentru o utilizare confortabilă pe teren sau să folosească ceasul pentru a se conecta la un telefon folosit ca navigator GPS în Car Mode.

Nokia nu a dezvăluit dacă intenţionează să ofere la un moment dat soluţiile software HERE pentru toate terminalele Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News