Street View are acum suport pentru realitate virtuală prin Google Cardboard

Street View are acum suport pentru realitate virtuală prin Google Cardboard

În cazul în care aveţi la dispoziţie un Google Carboard sau al headset pentru realitate virtuală mobilă, probabil că ar trebui să faceţi update la Google Maps pentru Android şi iOS, întrucât modul Street View are acum suport avansat pentru această tehnologie. Tururile virtuale prin oraşele cu suport pentru Street View pot fi acum mult mai imersive, una dintre promisiunile dezvoltatorilor de aplicaţii VR fiind în sfârşit împlinită: accesul la turism virtual.

Desigur, tururile virtuale prin intermediul Google Maps Street View nu vor putea fi comparate cu materialele 3D realizate cu ajutorul unor camere video sau foto dedicate. Acestea sunt realizate folosind imaginile deja disponibile pe serviciul de hărţi, adaptate pe cât pozibil la o perspectivă stereoscopică. Cu această ocazie, Google a anunţat că programul Cardboard este disponibil în acest moment în 100 de ţări şi 39 de limbi, fiind probabil cel mai răspândit sistem de realitate virtuală la nivel mondial.

Cei care doresc să dezvolte aplicaţii pentru realitate virtuală pe Android au acum acces la un nou Cardboard SDK, care oferă suport pentru motorul grafic Unity. Acest lucru asigură performanţă ridicată atât pe iOS, cât şi pe Android, putând beneficia de API-ul Metal pe platforma Apple şi de randare folosind mai multe nuclee pe sistemul de operare Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult