Suita Microsoft Office este disponibilă în versiune Preview şi pe telefoane Android

20.05.2015
Suita Microsoft Office este disponibilă în versiune Preview şi pe telefoane Android

Acum un an, Microsoft a început un efort susţinut de cucerire a platformelor software rivale odată cu lansarea suitei Office pentru tabletele Apple iPad. Între timp, compania a lansat faimoasa suită de aplicaţii de birou şi pe telefoanele iPhone şi pe tabletele Android, iar acum a venit rândul lansării versiunii Office Preview şi pe telefoanele motorizate de platforma Google.

Aplicaţiile Word, Excel şi PowerPoint pentru tabletele Android au fost lansate oficial în prima lună a acestui an, platforma Google beneficiind astfel de cel mai celebru pachet de aplicaţii de birou şi putându-se lăuda cu un pas înainte făcut pe tărâmul productivităţii reale. După aproape patru luni, cele trei aplicaţii au fost optimizate şi pentru ecranele mai mici ale telefoanelor Android, oferindu-le în special utilizatorilor de telefoane-gigant posibilitatea de a vizualiza, adnota şi edita pe fugă documentele Office.

La fel ca în cazul celorlalte versiuni pentru iOS sau tabletele Android, cele trei aplicaţii sunt gratuite şi nu necesită un abonament Office 365 atât timp cât nu doriţi să folosiţi anumite instrumente avansate de lucru. Aplicaţiile folosesc acelaşi mediu grafic cunoscut al deja lansatele versiuni pentru tablete, însă pachetul de funcţii este mai redus din motive lesne de înţeles. În momentul în care aplicaţiile vor ieşi din stadiul Preview, etapă care urmează să fie atinsă cândva către sfârşitul acestui an, acestea vor înlocui vechea şi limitata aplicaţie Office Mobile.

Deoarece aplicaţiile Word, Excel şi PowerPoint pentru telefoane sunt considerate versiuni de test, acestea sunt disponibile doar prin înregistrarea manuală în programul Beta. Utilizatorii interesaţi care deţin un terminal Android 4.4 sau mai nou cu cel puţin 1 GB de memorie RAM pot vizita pagina Google+ a companiei Microsoft şi pot activa manual accesul la aceste produse. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News