Tastatura ascunsă din iOS 9, rezervată pentru un model iPad cu ecran mai mare?

16.06.2015
Tastatura ascunsă din iOS 9, rezervată pentru un model iPad cu ecran mai mare?

Cunoscută până acum doar din zvonuri, misterioasa tabletă iPad cu ecran supradimensionat pare să fie în plan pentru o lansare în această toamnă, Apple având deja pregătite o serie optimizări pregătite pentru următoarea versiune de iOS.

Potrivit dovezilor scoase la lumină de Steve Troughton-Smith, un cunoscut dezvoltator de aplicaţii pentru dispozitive Apple, iOS 9 include şi o versiune mai mare de tastatură, activată numai pe tablete cu ecrane de rezoluţie suficient de mare. Cum în prezent oferta Apple nu include astfel de dispozitive, este lesne de înţeles că tastatura alternativă este rezervată unui viitor model iPad.

Tastatura ascunsă din iOS 9, rezervată pentru un model iPad cu ecran mai mare?

Părând să confirme zvonurile circulate până acum, tastatura supradimensionată nu este foarte diferită de cea obişnuită pentru tablete iPad, având aceeaşi schemă de culori şi mai multe taste. Spaţiul în plus este valorificat cu un rând suplimentar de taste înguste, corespunzător grupului de taste numerice întâlnit la sisteme laptop, respectiv alte câteva taste: Tab, Caps Lock şi funcţia Redo.

Alte optimizări şi-ar putea face simţită prezenţa şi la nivelul pachetului de aplicaţii pentru iOS 9, menite să pună în valoare avantajele unui ecran mai mare. De altfel, o parte dintre acestea chiar au fost făcute publice, cum ar fi suportul split-screen multitasking necesar pentru folosirea mai multor aplicaţii în paralel.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult