Tastatura Word Flow de pe Windows Phone ajunge şi pe iOS

18.01.2016
Tastatura Word Flow de pe Windows Phone ajunge şi pe iOS

În ultima perioadă, Microsoft a lansat mai multe aplicaţii pe platformele iOS şi Android decât pentru platforma mobilă proprie, Windows Phone/Windows 10 Mobile. Următoarea aplicaţie pe care o va lansa este dedicată (momentan) sistemului de operare Apple şi va adăuga o tastatură nouă, similară cu cea de pe Windows Phone pe iPhone-uri. Este vorba despre Word Flow, care este preinstalată pe toate dispozitivele Lumia, care ar putea să faciliteze pentru utilizatori o tranziţie mai uşoară de la Windows la iOS.

Word Flow oferă posibilitaea de tastare obişnuită, apăsând fiecare buton în parte, cât şi funcţii de genul „swipe”, pentru „desenarea” cuvintelor. De asemenea, tastatura Microsoft dispune şi de funcţia autocorrect, iar forma butoanelor este similară cu cea întâlnită pe Windows Phone. Pentru a instala Word Flow pe iOS este necesar în acest moment un cont în programul Windows Insiders şi un iPhone 5S sau mai nou, însă cei care vor să se înscrie acum nu au accesul garantat. Probabil că Microsoft doreşte să testeze mai întâi noul software cu un număr limitat de utilizatori, putând să depisteze probleme şi să le rezolve înainte să lanseze tastatura în AppStore.

Nu a fost confirmată pentru moment şi o variantă pentru Android, însă lansările din trecut ale companiei sugerează că vom vedea în curând şi o lansare pe platforma Google. Odată cu zvonurile despre posibilitatea limitării seriei de smartphone-uri Lumia la modele mai puţin performante şi cu aducerea unor funcţii exclusive iniţial pentru platforma Windows Phone precum Cortana şi acum tastatura Word Flow, Microsoft pare că nu se bazează pe succesul sistemului propriu de operare pentru mobile şi încearcă să îşi creeze o prezenţă cât mai mare şi pe platformele concurente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult