Telefoanele Android vor oferi captură foto mai bună, Google pregăteşte schimbări importante

19.11.2013
Telefoanele Android vor oferi captură foto mai bună, Google pregăteşte schimbări importante

Camerele foto dezvoltate de Nokia pentru telefoanele sale mobile sunt cele mai impresionante în acest moment, acesta dispunând nu doar de un hardware de bună calitate ci şi de un software pe măsură. Google nu vrea să rămână însă mai prejos, compania pregătit o serie de modificări interesante pentru componenta foto a sistemului de operare Android.

Nokia a anunţat că terminalele PureView vor beneficia de suport pentru captura foto RAW, facilitatea fiind deja prezentă pe noul Lumia 1520 graţie actualizării software Nokia Black pentru sistemul de operare şi a lansării noii versiuni a aplicaţiei de captură Nokia Camera. Google intenţionează să ofere aceeaşi facilitate într-o versiune viitoare a platformei sale software, de captura RAW urmând să beneficieze utilizatorii telefoanelor Android cu camere foto de bună calitate care doresc ajustarea manuală a imaginilor brute.

Captura RAW nu este însă singura facilitate pe care o pregăteşte Google. Codul-sursă analizat aduce la iveală posibilităţi de captură cu un număr ridicat de cadre pe secundă pentru fotografia în rafală, controlul mai bun la nivel de cadru al post-procesării,  rate de transfer superioare necesare pentru deja amintita captură RAW şi algoritmi superiori pentru detecţia feţelor în timpul capturii foto sau video. O facilitate interesantă este suportul pentru camerele foto detaşabile, care ne duce cu gândul la produse precum Sony QX10.

Aceste modificări ale modulului software foto din Android au început să apară încă din luna decembrie a anului trecut, însă acestea nu au fost finalizate la timp pentru implementarea în cadrul recent lansatei versiuni 4.4. Încă nu ştim când aceste schimbări îşi vor face apariţia în cadrul vreunei viitoare actualizări de Android, dar măcar putem să ne încurajăm că cineva acolo lucrează la toate aceste interesante noutăţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News