Tinder va fi interzis celor sub 18 ani

10.06.2016
Tinder va fi interzis celor sub 18 ani

Tinder, controversata aplicaţie cunoscută în special pentru găsirea de parteneri de ocazie, a anunţat că va limita accesul la servicii pentru persoanele sub 18 ani. Această politică a fost luată în considerare încă de la începutul anului şi va intra în vigoare abia de săptămâna viitoare. Se pare că Tinder încearcă să devină o companie mai responsabilă, încercând astfel să protejeze minorii. Desigur, pentru a putea trece de această limitare nu trebuie decât să schimbi o setare în Facebook.

Întrucât autentificarea pe Tinder se face exlcusiv prin intermediul Facebook, va fi foarte uşor să restricţioneze accesul persoanelor sub 18 ani. Serviciul va verifica data naşterii de pe profilul personal şi dacă utilizatorul are 18 ani împliniţi, va putea să continue să folosească aplicaţia. Cei care nu au, vor fi opriţi încă de la ecranul de autentificare. Desigur, oricine poate să intre pe Facebook să îşi modifice data naşterii.

Înainte de această decizie, oricine deţinea un cont de Facebook putea să folosească Tinder. Întrucât vârsta minimă pentru Facebook este de 13 ani, foarte mulţi minori ajungeau pe Tinder. Serviciul a încercat să limiteze funcţionalitatea aplicaţiei pentru minori, oferindu-le doar rezultate din categoria de vârstă 13-17, însă de acum aceasta nu va mai fi o opţiune.

Desigur, Tinder ştie că sistemul de verificare poate fi păcălit în astfel de moduri, însă prin limitarea accesului minorilor pe platforma sa, compania nu mai este responsabilă pentru situaţii în care adulţi ar putea să ajungă să vorbească cu minori. 

Citeşte şi O studentă a fost răpită şi bătută de un bărbat pe care l-a cunoscut pe Tinder

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult