Uber lansează serviciul UberEATS pentru livrare de mâncare la domiciliu

16.03.2016
Uber lansează serviciul UberEATS pentru livrare de mâncare la domiciliu

Uber susţine că este o companie care dezvoltă tenhologie mai întâi şi abia apoi o companie care oferă servicii de transport. Se pare că eforturile sale în domeniul tehnologiei sunt investite însă în continuare spre servicii de transport, întrucât compania a lansat în Statele Unite o nouă aplicaţie pentru livrări de mâncare la domiciliu numită UberEATS.

Deşi momentan UberEATS nu poate fi folosită decât în câteva oraşe, cu siguranţă că Uber plănuieşte să extindă disponibilitatea noului serviciu în timp. De fapt, UberEATS nu este un serviciu tocmai nou. Aplicaţia Uber pentru ridesharing oferea în anumite oraşe posibilitatea de a comanda mâncare, serviciul fiind listat alături de celelalte opţiuni precum UberX sau Uber Select. Acum însă, UberEATS este o aplicaţie separată, care oferă o interfaţă orientată către comanda de mâncare şi nu către comanda unui şofer.

Momentan, UberEATS funcţionează în Chicago, Huston, Los Angeles, San Francisco şi Toronto, urmând ca lista să se îmbogăţească în viitorul apropiat. Următoarele oraşe unde urmează ca acest serviciu să se lanseze sunt Atlanta, Austin, Dallas, Melbourne, New York, Paris, Seattle şi Washington. Având în vedere cât de repede a prins ideea Uber şi în România, probabil că UberEATS va debuta în viitorul apropiat şi la noi în ţară, serviciile de livrare de mâncare fiind reglementate diferit faţă de cele pentru transport de persoane.

Pe plan local există deja câteva companii care oferă astfel de servicii prin intermediul site-urilor sau aplicaţiilor pentru mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult