Un bug de iOS permite blocarea iPhone-ului prin trimiterea unui banal SMS

Un bug de iOS permite blocarea iPhone-ului prin trimiterea unui banal SMS

Apple laudă iOS ca unul dintre cele mai avansate şi mai stabile sisteme de operare de pe piaţă, însă acesta nu este lipsit de probleme. După multitudinea de bug-uri rezolvate între timp de update-uri din iOS 8, vine o problemă care afectează mesageria pe orice dispozitiv pe care este instalat iOS 8.3. Partea cea mai gravă este că modul de transmitere al acesteia este chiar aplicaţia Messages, responsabilă pentru SMS şi iMessage.

Imaginea de mai jos descrie perfect situaţia. În cazul în care primiţi mesajul scris cu simboluri ciudate, telefonul îşi dă un restart rapid, iar după ce îşi revine nu veţi mai putea să deschideţi aplicaţia Messages. Cumva, simbolurile din mesaj blochează accesul la mesajele SMS şi iMessage. Din fericire, există mai multe metode prin care să reparaţi această problemă. În cel mai fericit caz, nu este necesară decât răspunderea la mesajul original, asta dacă aplicaţia Messages este deja pornită în momentul primirii mesajului.

În cazul în care telefonul era blocat, este necesară utilizarea unor funcţii mai avansate. Una dintre soluţii poate fi Siri. Folosind comenzi vocale, puteţi comanda asistentei virtuale de pe iOS să trimită un mesaj către numărul propriu, care repară instant problema. Alternativ, orice text scris într-o aplicaţie externă precum „Notes”, poate să fie trimis sub formă de SMS sau iMessage folosind funcţia „Share”.

Desigur, problema se poate repara de la sine, atunci când altcineva trimite un nou mesaj de pe alt număr. Se pare că Messages o ia razna atunci când mesajul codat este primul în listă atunci la pornirea aplicaţiei, însă îşi revine după primirea unui nou mesaj. Conform utilizatorilor care au vorbit cu divizia de suport tehnic din cadrul Apple, compania cunoaşte această problemă şi va lansa un update de software care o va corecta.

Până atunci însă, utilizatorii vor trebui să fie vigilenţi, întrucât această informaţie a devenit virală, iar prietenii puşi pe şotii ar putea să trimită astfel de mesaje în glumă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult